Honden

Zijn honden toegestaan op Strand Nijkerk aan Zee?

In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) zijn honden van harte welkom op Strand Nijkerk aan Zee.  Zij mogen dan ook loslopen en in het water zwemmen mits ze andere bezoekers niet tot last zijn. Natuurlijk dien je als hondenbezitter je hond wel onder appèl te houden.

In het hoogseizoen, het zwemseizoen, dat loopt van 1 mei tot 1 oktober zijn honden verboden het strand.

Waarom geldt er een hondenverbod tijdens het zwemseizoen?

Wij hebben absoluut geen hekel aan honden, wel zijn er een paar redenen waarom we tijdens het zwemseizoen geen honden kunnen toestaan.

1. Uit onderzoek is gebleken dat het in aanraking komen met hondenuitwerpselen met name bij jonge kinderen kan leiden tot klachten zoals griepverschijnselen en buikgriep. Deze klachten zijn gelukkig meestal vrij onschuldig, maar om het risico te verkleinen dat kinderen met hondenuitwerpselen in aanraking komen, is besloten om een algeheel hondenverbod in te stellen tijdens het zwemseizoen.
  2. Er zijn strenge eisen voor de zwemwaterkwaliteit waar wij ons aan willen houden. Honden(uitwerpselen) kunnen de zwemwaterkwaliteit sterk verminderen.
  3. Met deze maatregel willen wij ergernis en overlast voor de andere bezoekers voorkomen

3w Media Eindhoven